KURS DATOER FOR

 

Høsten 2024Bergen: 

30. Aug - 1. September 2024

Ålesund: 
13. - 15. September 2024


Stavanger: 

20. - 22. September 2024

Drammen: 

27. - 29. September 2024
Dersom din by ikke har ledige plasser, 
kan du så sende inn påmeldingskjema 
for å stå på venteliste. 

​​


Kurset går fra fredag til søndag
Fredag: Kl 17 - 21
Lørdag: 09 - 17
Søndag: 09 - 17


 

 

 

Søm Nivå: Middles til Viderekommen

Design Nivå: Nybegynner til middelsTrykk på 'Submit' for å sende inn påmelding. Du vil deretter motta en bekreftelsesmail.For påmelding, fyll inn skjemaet:

BINDENDE PÅMELDING!

Kjøpsvilkår og Personvernserklæring


Ønsker du å komme i gang med å designe og lage klær som er 100% tilpasset deg og din kropp? Er du lei av å kjøpe og/eller sy klær som aldri passer slik som du kunne tenkt deg? Da er dette er kurset perfekt for deg! 🤩​​​​​PRIS: KR 4990


Inkludert i kurset:


- 20 timer kurs
- Utstyr du får med deg hjem: Kurvelinjal, Notchmaker, Fleksibel kurvelinjal
- Kurskompendie
- Grunnmønster
- KursbevisHvem passer mønstertilpasning og design kurset for:

Du trenger ingen forkunnskaper innen mønsterkonstruksjon, tilpasning og design for å delta på dette kurset, men det anbefales at du har grunnleggende kjennskap til din symaskin og hvordan du trer den, samt litt generell søm som å sy en rettsøm, hvordan sy et innsnitt, ol. ​


Dette skal du lære:

På mønstertilpasning og design kurset skal du lære å lage et grunnmønster av topp, skjørt og erme (som kan bli både kjoler og topper/skjørt) basert på dine kroppsmål, du skal sy flere tester og lære hvordan du kan tilpasse mønster underveis i prosessen. Når grunnmønsteret sitter perfekt skal du lære om design og hvordan du kan lage drømme mønsteret til både faste stoffer og Jersey stoffer. 

Med fokus på kreative innsnitt og sømlinjer, skal du lære hvordan man endrer et grunnmønster til et nytt og unikt mønster basert på egne design ideer og ønsker. Gjennom tegning, innsnitt manipulering og tilpasning skal du lære hvordan du kan endre på halsringningen for å skape forskjellige stiler som ‘sweetheart neckline’, vannfall, prinsesse sømm, V-hals osv. Lær hvordan man kan lage forskjellige typer ermer, som puff ermer, biskop ermer o.l, for å ikke glemme hvordan man legger til eller fjerner folder, innsnitt, rynking på både topper, skjørt og kjoler. 

På dette kurset får du sjansen til å virkelig kunne lære å skape et unikt plagg, hvor du ikke er låst til å bruke et mønster nøyaktig slik det er kjøpt og laget, men å kunne gjøre egne design endringer for å få drømmeplagget! 
Forhåndsarbeid til kurshelgen:

For at du skal få mest mulig glede av kurset, har jeg lagt opp til noen lærerike forberedelser som du kan gjøre hjemme før vi møtes. Når du melder deg på, vil du få en e-post med all informasjonen du trenger for å komme i gang. Dette forarbeidet er laget for at vi skal få enda mer ut av kurstiden sammen. På selve kurset:

Gjennom kurset vil Stina snakke om mønster, hva et grunnmønster er og hva det brukes til, demonstrere hvordan man tar skikkelige mål av seg selv og andre. Du skal tegne ditt eget mønster med et basic mønster som utgangspunkt, som skal justeres og tilpasses til dine mål. Deretter demonstrerer Stina hvordan man syr perfekte og profesjonelle innsnitt, og foklarer hva som er spesielt og viktig med innsnitt på et plagg. Du skal ha med lerret stoff som du skal teste ditt grunnmønster i, og her vil man nå se hva som må justeres og tilpasses din kropp. Stina vil demonstrere hvordan dette utføres før justeringer på testen overføres tilbake til mønstret. Når grunnmønsteret sitter perfekt og mønsteret er ferdig, vil Stina åpne en helt ny verden for deg med å vise hvordan man designer nye og originale design. Du kommer ikke til å tenge å kjøpe nye mønstrer i fremtiden, fordi dette grunnmønsteret er din base for alle slags design. 


Lærer

Stina Smith er født og oppvokst i Stavanger, og begynte å sy i 2008. Hun flyttet til London i 2012 for å studere Fashion Design på Regent's University London, og med sin Bachelorgrad innen søm, mønsterkonstruksjon og fashion design, gikk hun ut med en First Class Hons Degree, og vant pris for beste avgangskolleksjon i 2016. Stina har jobbet for forskjellige designere i London samt deltatt på London Fashion Week, og siden 2017 har hun reist Norge rundt flere ganger for å holde sine populære kurs i både kjolesøm, buksekurs og "mønsterkonstruksjon og design" kurs. 

I løpet av hennes karriere har hun spesialisert seg på 'Womens wear', og Stina vet alt om hvor vanskelig det kan være å finne klær og kjøpe-mønster som passer, og som man faktisk føler seg vel i. Ingen kropper er like, og vi er alle unike. Det er absurd at vi er trent opp til å tro at det er vår kropp det er noe galt med, og ikke klærne på butikken. Stina brenner derfor for at alle kvinner skal kunne lære seg å sy klær til seg selv, og å designe egne mønster slik at alle skal kunne kle seg i flotte klær som passer.


Hva må du ha med på kurset:

Når du melder deg på kurset, vil du motta en utstyrsliste, hovedsaklig vanlig syutstyr. Må ha med egen symaskin. Trenger ikke overlock maskin. 
Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere

Mønstertilpasning & Design I Kurs