​​​​


​​PRIS: KR 4990


Inkludert i kurset:


- 20 timer med kurs
- Valg av ett kjolemønster: 

 1. Sommerflørt  
 2. J'Adore
 3. Frenchy

- Kurskompendie med søm teknikker
- Kursbevis
Hvem passer 'Sy din kjole' kurset for:

'Sy din kjole' kurset er ideelt for både nybegynnere og viderekomne som ønsker å utvide sine sykunnskaper. Kurset gir deltakerne muligheten til å sy en kjole enten i jersey (stretchy stoff) eller fast stoff (vevet stoff), noe som gir fleksibilitet i valg av materiale. Selv om det er en fordel å være kjent med bruk av både vanlig symaskin og overlockmaskin, er det ikke et krav. Kurset passer for alle som har en interesse for å lære mer om søm, uavhengig av deres nåværende ferdighetsnivå.

Kurset legger stor vekt på mestring og gleden ved å lære profesjonelle teknikker. Målet er at deltakerne skal føle seg stolte over det de lager. Stina, kurslederen, mener at drømmekjolen ikke er langt unna, og at med riktig veiledning kan man sy klær som faktisk passer og ikke bare havner bakerst i klesskapet.


Bli med på kurset nå og ta det første steget mot å mestre kunsten å sy din egen kjole. Kurset er både lærerikt og inspirerende, og du vil gå hjem med en kjole du kan være stolt av!Dette skal man lære:

 1. Ta riktige kroppsmål: Forstå hvordan man tar nøyaktige kroppsmål som er grunnleggende for å få en god passform.

 2. Lese mønster: Lær å tolke mønsterinstruksjoner og forstå mønsterdeler.

 3. Velge riktig størrelse: Få kunnskap om hvordan man velger riktig størrelse og hva man kan gjøre hvis man må endre på et mønster. Dette er spesielt nyttig hvis man ikke passer inn i standardmål eller størrelsesguider.

 4. Organisere mønstre: Effektive metoder for å holde mønstrene dine organisert og lett tilgjengelige.

 5. Tegne av mønster: Lær å tegne av mønster på tegnepapir og gjøre nødvendige tilpasninger før klipping.

 6. Legge mønsterdelene riktig på stoffet og klipping: Forstå hvordan man legger mønsterdelene korrekt på stoffet for å minimere stofforbruk og sikre en god klipp.

 7. Sømteknikker: Utforsk forskjellige syteknikker og detaljer som bisebånd og rynkesøm.

 8. Montering av plagg: Følg en steg-for-steg-prosess for å montere de flate mønsterstykkene til et ferdig plagg.

 9. Tilpasning underveis: Lær hvordan du tilpasser plagget underveis i syprosessen for å sikre en perfekt passform.Kurset gir deltakerne verktøyene de trenger for å sy klær som passer godt og ser profesjonelle ut. Enten du er nybegynner som vil lære grunnleggende ferdigheter eller en mer erfaren som ønsker å finpusse teknikkene dine, vil dette kurset hjelpe deg med å nå dine mål.

​Forhåndsarbeid til kurshelgen:

For at du skal få mest mulig glede av kurset, har jeg lagt opp til noen lærerike forberedelser som du kan gjøre hjemme før vi møtes. Når du melder deg på, vil du få en e-post med all informasjonen du trenger for å komme i gang. Dette forarbeidet er laget for at vi skal få enda mer ut av kurstiden sammen. 
På selve kurset:


Mens deltakerne jobber selvstendig, vil Stina holde flere gjennomganger av ulike teknikker innen både søm og mønstertilpasning. Du vil få veiledning i hvordan du tilpasser kjolen og overfører endringene tilbake på mønsteret. Gjennom kurset vil Stina demonstrere forskjellige sømteknikker, inkludert fransk søm, selvbundet søm, Hong Kong-søm, flat felled-søm, mini brett-søm, usynlig glidelås, isetting av fòr, isetting av ermer som inkluderer staystitching og holdningssøm, og ulike versjoner av oppleggskant på kjolen.Lærer


Stina Smith er fra Stavanger, er utdannet i London og har Bachelorgrad innen søm, mønsterkonstruksjon og fashion design. Hun gikk ut med First Class Hons Degree, og vant pris for beste avgangskolleksjon på Regent's University London i 2016. Siden 2017 har hun reist Norge rundt for å holde sine populære kurs i både kjolesøm, og "mønstertilpasning og design" kurs. 
Hva må du ha med på kurset:


Når du melder deg på kurset, vil du motta en utstyrsliste, hovedsaklig vanlig syutstyr, stoff og fòr til kjolen ol. 

Må ha med egen overlock maskin og vanlig symaskin. Det er ikke et must at du har overlock maskin, men det er anbefalt dersom du velger å sy i Jersey stoff. 


Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere


KURS DATOER FOR

Høsten 2024Lillestrøm:

13. - 15. Desember 2024
​Dersom din by ikke har ledige plasser, 
kan du så sende inn påmeldingskjema 
for å stå på venteliste. 

​​


Kurset går fra fredag til søndag

Fredag: Kl 17 - 21

Lørdag: 09 - 17

Søndag: 09 - 17

 

 

 

Sy din Kjole

~ Kurs

For påmelding, fyll inn skjemaet:

BINDENDE PÅMELDING!

Kjøpsvilkår og PersonvernserklæringØnsker du å komme i gang med å sy flotte og detaljerte klær til deg selv og andre, eller trenger du en god oppfrisking? 


Da er dette er kurset perfekt for deg! 🤩


NIVÅ: Nybegynner til middels erfaring


Trykk på 'Submit' for å sende inn påmelding. Du vil deretter motta en bekreftelsesmail.