mønsterdesign

KURS DATOER


FOR 2023


BERGEN   -   10. - 12. Februar (FULLT)


JESSHEIM   -   17. - 19. Februar (Kun 2 plasser igjen)


STAVANGER   -   17. - 19. Mars (Få plasser igjen)
​Dersom din by ikke har ledige plasser,

kan du gi beskjed for å stå på venteliste
​​


Kurset går fra fredag til søndag 

Fredag: Kl 17 - 21.30

Lørdag: 09 - 17

Søndag: 09 - 16.30

 

 

 

Søm Nivå: Middles til Viderekommen

Design Nivå: Nybegynner til middelsDette lærer du


På mønstertilpasning og design kurset skal du lære å lage et grunnmønster av topp, skjørt og erme (som kan bli både kjoler og topper/skjørt) basert på dine kroppsmål, du skal sy flere tester og lære hvordan du kan tilpasse mønster underveis i prosessen. Når grunnmønsteret sitter perfekt skal du lære om design og hvordan du kan lage drømme mønsteret til både faste stoffer og Jersey stoffer. 


Med fokus på kreative innsnitt og sømlinjer, skal du lære hvordan man endrer et grunnmønster til et nytt og unikt mønster basert på egne design ideer og ønsker. Gjennom tegning, innsnitt manipulering og tilpasning skal du lære hvordan du kan endre på halsringningen for å skape forskjellige stiler som ‘sweetheart neckline’, vannfall, prinsesse sømm, V-hals osv. Lær hvordan man kan lage forskjellige typer ermer, som puff ermer, biskop ermer o.l, for å ikke glemme hvordan man legger til eller fjerner folder, innsnitt, rynking på både topper, skjørt og kjoler.


På dette kurset får du sjansen til å virkelig kunne lære å skape et unikt plagg, hvor du ikke er låst til å bruke et mønster nøyaktig slik det er kjøpt og laget, men å kunne gjøre egne design endringer for å få drømmeplagget! Trykk på 'Submit' for å sende inn påmelding. Du vil deretter motta en bekreftelsesmail.For påmelding, fyll inn skjemaet:

BINDENDE PÅMELDING!

Kjøpsvilkår og Personvernserklæring


Ønsker du å komme i gang med å designe og lage klær som er 100% tilpasset deg og din kropp? Er du lei av å kjøpe og/eller sy klær som aldri passer slik som du kunne tenkt deg? Da er dette er kurset perfekt for deg! 🤩

​​​PRIS: KR 4990


Inkludert i kurset:


- 20 timer med kurs
- Utstyr du får med deg hjem: Kurvelinjal, Notchmaker, Fleksibel kurvelinjal, Målebånd
- Kurskompendie

- Du vil få 2 måneder medlemsskap i Stinas kommende online Sy- og Design portal til videre læring etter endt kurs  
- Grunnmønster
- Kursbevis


Hvem passer mønstertilpasning og design kurset for:


Du trenger ingen forkunnskaper innen mønstertilpasning og design for å delta, men du bør ha ok kjennskap til symaskinen og generell søm. Det vil si, du skal lære om mønster, lage ditt eget mønster basert på dine mål, og deretter lære å designe, og Stina vil anse deg som nybegynner på dette området. Det vil læres noen sømteknikker som f.eks hvordan sy innsnitt ++, men det er en god fordel om man vet hvordan man syr sammen et plagg. Gjennomføring


Gjennom kurset vil Stina snakke om mønster, hva et grunnmønster er og hva det brukes til, demonstrere hvordan man tar skikkelige mål av seg selv og andre. Du skal tegne ditt eget mønster med et basic mønster som utgangspunkt, som skal justeres og tilpasses til dine mål. Deretter demonstrerer Stina hvordan man syr perfekte og profesjonelle innsnitt, og foklarer hva som er spesielt og viktig med innsnitt på et plagg. Du skal ha med lerret stoff som du skal teste ditt grunnmønster i, og her vil man nå se hva som må justeres og tilpasses din kropp. Stina vil demonstrere hvordan dette utføres før justeringer på testen overføres tilbake til mønstret. Når grunnmønsteret sitter perfekt og mønsteret er ferdig, vil Stina åpne en helt ny verden for deg med å vise hvordan man designer nye og originale design. Du kommer ikke til å tenge å kjøpe nye mønstrer i fremtiden, fordi dette grunnmønsteret er din base for alle slags design. 


Lærer


Stina Smith er fra Stavanger, er utdannet i London og har Bachelorgrad innen søm, mønsterkonstruksjon og fashion design. Hun gikk ut med First Class Hons Degree, og vant pris for beste avgangskolleksjon på Regent's University London i 2016. Siden 2017 har hun reist Norge rundt for å holde sine populære kurs i både kjolesøm, og "mønstertilpasning og design" kurs. Hva må du ha med på kurset:


Når du melder deg på kurset, vil du motta en utstyrsliste, hovedsaklig vanlig syutstyr

Må ha med egen symaskin. Trenger ikke overlock maskin. Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere